EISENGA Nummer 2:

mild jong

De boterzachte smaak zorgt ervoor dat nummer 2 ook voor de beginnende kaaseter een aangename kaas heeft. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen dus.

EISENGA Nummer 3:

jong belegen

Na een rijpingsperiode van 8 tot 10 weken onze nummer 3 perfect op smaak. De zachte en goed snijdbare textuur maakt deze kaas tot de ideale plak voor ieder moment van de dag.

EISENGA Nummer 4:

belegen

Dit is de meest verkochte variant. Deze populariteit dankt nummer 4 aan de licht pittige bite in combinatie met een ongekend smeuïg karakter. Een echte allemansvriend!

EISENGA Nummer 5:

pikant belegen

Na een rijping van 5 tot 6 maanden is nummer 5 een pikante kaas met een romige smaak en fijne structuur. lekker op brood en bij de borrel. Een veelzijdig kaasje.

EISENGA Nummer 6:

extra belegen

Onze nummer 6 mag met recht een pittige kaas genoemd worden. Hij heeft een stevige bite, maar is door zijn korte pekelperiode opvallend toegankelijk van smaak.

EISENGA Nummer 7:

oud snijbaar

Na een jaar rijpen is deze kaas onvoorstelbaar vol van smaak met prachtige zoutkristallen. Door de unieke structuur is nummer 7 nog goed snijdbaar met de kaasschaaf.

EISENGA Nummer 8:

oud brokkel

Nummer 8 is een prachtige oude kaas die zeker 2,5 jaar heeft liggen rijpen. Het heeft een intens rijk aroma en grote kristallen. De volmaakte brokkelkaas!

Boer’n kaas

mild belegen

Jong belegen boeren kaas. Acht tot twaalf weken oude kaas, volle smaak. Onze Boer’n kaas is romig en vol van smaak.

Boer’n kaas

pikant

Heerlijk pikante malse kaas van de boerderij, vol en romig van smaak. Deze kaas is een kaas van de boerderij die pikant is en toch nog smeuïg. Ca. 8maanden gerijpt

Bio Bewust

Zacht & Romig

Jonge kaas met een milde, zachte smaak. Minstens 40 dagen gerijpt.

Solight (Minder vet)

mild

Dit is de jongste Solight variant. Een gezonde oplossing voor klanten die houden van milde kaas. Minder vet en vol van smaak.

Solight (Minder vet)

belegen

De beste keus voor wie een minder vette kaas zoekt met een karaktervolle, iets pittige smaak.

Solight (Minder vet)

pikant

Deze wat oudere kaas is lekker pittig en goed snijdbaar. Het bewijs dat minder vet en een rijke smaak prima samengaan.

 

Solight (Minder vet)

x-tra pikant

Deze oude kaas heeft een rijk aroma. De duidelijk aanwezige zoutstippen geven deze vetarme kaas een extra pittig karakter.

 

Solight (Minder vet)

komijn

Een heerlijk smeuïge kaas met een laag vetgehalte en de zachte smaak van komijn. Een echte aanrader.

 

Solight (Minder vet)

mosterd

Kaas en mosterd: een perfecte combinatie. De mosterdzaadjes geven de milde vetarme kaas een onvergetelijke smaakbeleving.

 

Van Schier

Als u Van Schier koopt, draagt u uw steentje bij aan het beschermen van Nationaal Park Schiermonnikoog en de Wadden te beschermen als Unesco Werelderfgoed. De boeren maken heerlijke kazen met de karakteristieke smaak van het eiland.

Tynjetaler

 Een unieke gatenkaas van de boerderij. Door het toevoegen van propionzuur tijdens de kaasbereiding, ontstaan er gaten en krijgt de kaas zijn specifieke geur en smaak. De Friese kaas doet dan ook denken aan de Emmentaler, met uiteraard indrukwekkende gaten. Deze relatief jonge kaas heeft een licht pittige nasmaak. 

Graskaas

De graskaas moet minimaal 4 weken oud zijn. Jonger dan 4 weken mag de graskaas officieel niet verkocht worden. De beste graskaas is eigenlijk te verkrijgen in de periode rond eind mei. In deze twee periodes heb je een goede grasgroei waardoor de kaas extra smeu g smaakt. Vandaar ook de benamingen meikaas en septemberkaas.

 

Emmentaler

Emmentaler is een Zwitserse kaas uit het Emmental in Zwitserland. Hij wordt eveneens in het Franse Alpengebied, in het hele berggebied in het oosten van Frankrijk, in de Jura, in de Savoie en in Beieren (Allgäu, Duitsland) geproduceerd. Emmentaler heeft een zoete aroma. De kaas is fris, romig, een klein beetje bitter en is een klein beetje zout. Hoe langer de kaas rijpt, hoe fruitiger en voller de smaak wordt.

 

Alpino Speziato

De smaak van Alpino Speziato is pittig, vol van aroma en natuurzuiver. Een heerlijke kaas voor bij een aperitivo en in een Zwitserse kaasfondue. Alpino Speziato wordt bereid zonder kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen en is lactosevrij.

 

Comté

Lijkt op de Zwitserse Gruyére, is een Franse kaas die wordt gemaakt in de Jura, uit de Franse-Comté. De rauwe melk waarmee de kaas gemaakt wordt is afkomstig van koeien van het ras Montbéliard. De kaas rijpt minimaal 4 maanden tot maximaal 2 jaar. Deze Comté is minimaal 12 maanden gerijpt.

EISENGA komijn mild jong

Komijnekaas mild jong  is een een lekkere goudse kaas met komijn met een rijpingstijd van 5 weken. Vaak gekocht voor op brood of  voor op een kaasplankje.

EISENGA komijn pikant

Deze Komijn Pikante kaas is een ouder broertje van de  Komijn Mild. Geen 5 weken maar 6 maanden ligt deze kaas in het pakhuis te rijpen. Dankzij het komijnzaad in deze belegen variant komt de karakteristieke komijnsmaak nog meer tot zijn recht.

EISENGA Nagelkaas Pikant belegen

De wereldberoemde Friese nagelkaas is niet weg te denken. De karakteristieke pikante smaak heeft de kaas te danken aan de toegevoegde kruidnagels en komijn.  Vetgehalte 40+.

Bij Friese nagelkaas pikant belegen is de smaak van de kruidnagel volledig door het zuivel getrokken. De rijpingstijd is 4 maanden. De kaas is hierdoor lekker pikant.

Bieslook-Paprika-Knoflook

Dit is de onbetwiste topper van het Noordlander kruidenkaas assortiment. De smakelijke aanblik wordt bevestigd als je deze kaas met een smaakexplosie van knoflook, bieslook en paprika proeft. Onontbeerlijk op het kaasplateau.

Knoflook

Noordlander knoflookkaas is van oudsher een gewaardeerde kruidenkaas. De gezonde eigenschap van knoflook maakt de kaas tot een onmisbare schakel in het kruidenkaas assortiment.

Mosterd

Noordlander Mosterd is al sinds jaar en dag één van de toppers van het Noordlander kruidenkaas assortiment. De pittige smaak van de mosterdzaadjes combineren perfect met de licht romige smaak van de kaas. Het zuivel leent zich ook perfect om te presenteren.

Walnoot

Deze kaas is de laatste tijd bezig met een stevige opmars. Steeds meer klanten weten deze smaak te waarderen. De combinatie van mild romige kaas met walnoten is een feestje op de tong.

Groene pesto

Pestokaas is één van de meest opvallende binnen ons kruidenkaas assortiment. De bijzondere groene kleur zorgt voor een grote herkenbaarheid. De consument is helemaal “om” als ze ook mogen proeven.

Geitenkaas honing

Deze geitenkaas is zo romig dat hij op de tong smelt. De kaas heeft rond 20 weken rijping zijn volle en zachte smaak bereikt. Doordat de kaas is gewassen met honing en er tijdens de bereiding honing word toegevoegd aan de wrongel, is de smaak zacht zoet.

Geit Mild

Deze kaas heeft een rijpingsperiode van ca. 8 weken ondergaan, en is hierdoor heerlijk romig en vol van smaak. Door zijn milde smaak is hij voor beginnende (geiten)kaaseters zeer geschikt.

Geit Belegen

Na zes maanden op de plank te hebben gerijpt is de smaak van de Noordlander belegen geitenkaas optimaal; de typische geitensmaak komt op deze leeftijd het beste tot zijn recht. De kaas heeft een pikante bite, maar de kaas is zeker nog niet hard of brokkelig.

Geit Pittig

De Noordlander geit pittig heeft maar liefst een jaar lang gerijpt. Hierdoor ontwikkelen zich prachtige zoutkristallen. Dankzij zijn smeuïge structuur is zelfs deze variant nog goed snijdbaar. De smaak is vol, stevig, een tikkeltje ziltig met een intens aroma.

Schaap

Noordlander Schapenkaas heeft naast vele gezonde eigenschappen een opvallend smeuïge smaak. Waar vele Europese schapenkazen vaak iets droger van smaak zijn, onderscheidt Stellinger Schapenkaas zich juist door een heerlijk vol en rijk aroma.